Përse e quajmë “Classic Bodybuilding”?

Përse e quajmë “Classic Bodybuilding”?

Ka një divizion të ri në sportin e Bodybuilding  dhe ka një emër të bukur ! Classic physique , ose bodybuildingu klasik siç e njohim ne në Europë . Për ne kjo nuk është një gjë e re , por djemtë nga Shtetet e Bashkuara janë pak të çoroditur nga kjo !

Cili është qëllimi i të pasurit një kategori të re në Bodybuilding ? Ne duhet të pranojmë se ka një hendek të madh në mes kategorive që janë aktualisht në këtë sport hekuri . 100kg është e rezervuar për njerëz të shkurtër të cilët vënë masë shpejt gjatë hapjes së kompeticionit. Men’s physique është … ” special” në mënyrën e tij dhe me sa duket nuk ka një ” klasë të mesme “, për konkurrentët .

Deri tani ka pasur shumë djem shumë të mëdhenj për Men’s physique , shumë të larta për 100kg dhe jo të mëdhenj për Open Classics , të cilët ishin të mbërthyer në mes të askundit . Tani , ky askund ka një emër dhe kjo është ” Physique Classic” . Pra, të gjithë djemtë që nuk mund të garonin në kategoritë e tjera tani kanë një shtëpi për veten e tyre . Si funksionon?

  1. Deri në & prf . 168 cm Peshë Maks [ kg ] = ( Lartësia [ cm ] – 100 ) + 0 [ kg ]
  2. Deri në & prf . 171 cm Peshë Maks [ kg ] = ( Lartësia [ cm ] – 100 ) + 2 [ kg ]
  3. Deri në & prf . 175 cm Peshë Maks [ kg ] = ( Lartësia [ cm ] -100 ) + 4 [ kg ]
  4. Deri në & prf . 180 cm Peshë Maks [ kg ] = ( Lartësia [ cm ] -100 ) + 6 [ kg ]
  5. Mbi 180 cm Peshë Maks [ kg ] = ( Lartësia [ cm ] -100 ) + 8 [ kg ]

Sipas rregullave të IFBB , këto janë kriteret që të gjithë duhen të respektojnë që të garojnë në kategorinë e tyre . Raundet duhet të jenë si vijon:

  1. Paraeliminatoret : Roundi Eliminues ( Katër Posa të detyrueshme )
  2. Paraeliminatoret : Roundi 1 ( Katër Posa të detyrueshme , Shtatë Posa të detyrueshme me kundërshtar )
  3. Finalet : Roundi 2 ( Çerekfinalet , Shtatë posa të detyrueshme dhe Posa Finale )
  4. Finalet : Roundi 3 ( Posimi i Lire 60 sekonda )

Gjyqtari duhet së pari të vlerësojë pamjen e përgjithshme atletike të trupit . Ky vlerësim duhet të fillojë nga koka dhe të shtrihet poshtë , duke marrë në konsideratë të gjithë trupin. Vlerësimi , fillon me përshtypjen e përgjithshme të trupit , duke marrë në konsideratë edhe flokët me tiparet e fytyrës ; zhvillimi i përgjithshëm atletike i muskulaturës ; paraqitjen e një fiziku të balancuar me zhvillim simetrik ; gjëndjen e lëkurës dhe tonin e lëkurës ; si dhe aftësinë e atletit për ta paraqitur në skenë këtë gjë .

Pra, tani që ne e dimë se çfarë është , ne mund të përgatitemi për këtë pjesë të re të sportit tonë ! Bodybuilding sapo ka filluar të zgjerohet dhe deri më tani është duke bërë një punë mjaft të mirë . Të dy gjinitë femra dhe meshkuj kanë tani shumë mundësi për të zgjedhur se ku divizion do të garojnë në bazë të karakteristikave të trupit të tyre.

Deri herën tjetër ,

Luka Kuhar

Lee Haney – Kampioni i Zotërive
Close My Cart
Close Wishlist
Close Recently Viewed
Close
Close
Categories