5 arsyet përse duhet të përdorni vaj peshku

5 arsyet përse duhet të përdorni vaj peshku

  • Zemra juaj është muskuli më i rëndësishem në trupin tuaj

Sëmundjet kardio-vaskulare janë një prej shkaqeve kryesore të vdekshmëris në botë. Një diet e shëndetëshme dhe aktiviteti fizik do tju nihmojnë të mos beheni pjesë e këtyre statistikave, po kështu edhe vaj i peshkut. Vaji peshkut është një burim i shkëlqyer i omega-3 (acideve yndyrore), të cilat janë provuar të kenë benefite si tek njerëzit e shëndeshëm dhe ato që janë të rrezikuar nga problemet kardio-vaskulare. Vaj peshkut ndihmon në parandalimin e sëmundjeve të zemrës duke ulur nivelin e Triglicerideve, duke ngadalësuar zhvillim e pllakave ne arterie dhe duke ulur presionin e gjakut.

  • Formimi i muskujve nuk mbaron me mbarimin e stervitjes

95 % e njërëzve kanë dhimje muskujsh ose dhimbje nyjesh mbas stërvitjes. Edhe atletët shumë të stërvitur mund të ndjenë dhimbje muskujsh ose nyjesh mbas një stërvitje intensive. Mund të prisni 48-72 orë që ky shqetësim të kalojë vetë ose mund ta përshpejtoni këtë proçes duke marr vaj peshku. Në studimet që janë bërë për pordorimin e  suplementeve të pasura me omega-3, idividët kanë raportuar më pak dhimbje dhe reduktim të inflamacionit gjatë marrjes së vait të peshkut kundrejt Placebos (hapje qetësuese e pa dëmshme). Kjo për shkak të aftësive që ka vaj peshkut për të forcuar membranat qelizore, reduktuar stresin oksidativ I cili ndodh gjatë stërvitjeve të fuqishme, dhe zvogëlon reagimin inflamator të trupit gjatë stërvitjes. Përmirëson rikuperimin që don të thotë se mund të stërviteni më shpesh në një intensitet të lartë.  

  • Truri juaj ka nevojë për të gjithë ndihmën e mundëshme

Studimet sygjeronjn se pordorimi i vajit të peshkut mund të ndihmoj në suportimin e sistemit nevor në zhvillim dhe riparim. Studimet qe janë bërë me idividë të shëndetshëm sgjyrojn se pordorimi i omega-3 përmirëson kohën e reagimit, performancën e trurit, marrjen e vendimeve. Midis moshave të treta suplementimi me vaj peshku ndihmon në një funksionim më të mirë të trurit, e cila mund ti ndihmoj në ruajtjen e kujtesës

  • Nihmon në humbjen e peshës

Kërkimet shencore kanë treguar se suplementimi me vaj peshku do tju bëj të ndiheni më të ngopur pas ushqimit, pra ka më pak të ngjarë që të konsumoni një pjatë të dytë ose të tretë. Nëse jeni në një dietë me kalori të reduktuara dhë stërviteni rregullisht , suplementimi me vaj peshku do tju ndihmoj të humbisni më shumë peshë. Kjo rënje më e madhe në peshë vjen si pasoj e vetive qe ka vaj peshkut për të rritur oksidimin yndyror, kjo i referohet aftësive që ka trupi për të djegur dhjamin duke e pordorur si energji. Një djegje më e mirë e dhjamit do të thotë që në vend që dhjami të depozitohet në trupi ai pordoret si energji për kryerjen e aktiviteteve ditore.

  • Do të keni më shumë glikogjen të ruajtur për aktivite intensive

Duke përmirësuar aftësin e trupit për të përdorur yndyrën si energji, vaj peshkut do tju nihmojë të keni më shumë glikogjen në muskuj. Kjo do tju ndihmojë të përballoni stërvitjet intensive. Një dietë e shëndetshme e shoqëruar me vaj peshku do ndikoj në rritjen e metabolizmit dhe djegjen e yndyrës(dhjamit) gjatë stërvitjeve të rezistensës. Këtë e mbështesin edhe studimet shkencore të cilat sygjerojn se suplementimi me omega-3 ndihmon në pordorimin e yndyrës si energji, duke kursyer depozitat e glikogjenit për ushtrumet më të forta. Ndihmon zemrën të punoj në mënyrë më efiçente si kur jeni pushim po ashtu edhe gjatë stërvitjes, një zëmër që punon në mënyrë më efiçente do përmirësoj qarkullimin e gjakut gjë që do tju ndihmoj gjatë stërvitjes.

Koha më e mirë për marrjen e suplementeve
Çfarë është L-Glutamina dhe përfitimet
Close My Cart
Close Wishlist
Close Recently Viewed
Close
Close
Categories